contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastai Cu Steak De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pofta omeneasca nu are limite cand este vorba de mancare. Exista pe fata pamanului astfel de indivizi, pe care nu-i poate opri nici regulile de aur ale nutritiei, nici sfintenia regimului de munca al lui Mos Ene, acest articol fiind o dovada vie a acestei afirmatii. Astfel, in una din zilele trecute, pe la miezul noptii, cand vecinii la ora respectiva vedeau al doilea vis iar narile lor habar nu aveau ce napasta olfactiva le asteapta, Povestelnicul curata pastai.
pastai

Pastaile proaspete, suculente si ademenitoare cu verdele lor aprins, au fost curatate de varfuri (daca sunt mai batrane, trebuie curatate si de ate – Povestelnicul a reusit sa le gaseasca pe cele tinere) dupa care au fost spalate minutios in cateva ape.
pastai

O ceapa mare a fost feliata
pastai

si trimisa intr-un wok cu putin ulei de masline deja incins.
pastai

Cand ceapa s-a inmuiat, au fost puse pastaile. Au tot fost amestecate, la foc mediu, au fost condimentate (dupa vreo 20 de minute) cu sare, piper negru proaspat macinat, si putin praf de seminte de chimen. Cu vreo 5-10 minute inainte de a fi gata, au fost tocati vreo 6 catei de usturoi ce au fost apoi adaugati deasupra. Peste, s-au turnat vreo 50 ml de apa fierbinte, continutul wok-ului a fost amestecat bine, dupa care s-a pus capacul.
pastai

Intre timp Povestelnicul a gatit un steak de porc (e o intreaga stiinta cum e corect sa faci un steak, mai jos urmeaza metoda simplista a Povestelnicului de a scoate din tigaie o bucata de carne suculenta dar fara prea mult “sange”; in termeni tehnici a iesit un steak medium sau medium well). Carnea se condimenteaza cu piper mozaic macinat, coriandru praf si sare, pe ambele parti. Dupa asta toate bucatile se pun gramada, se invelesc ermetic in folie alimentara si se dau la frigider pentru jumatate de ora. Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei in care se rumenesc foarte putin, cativa catei de usturoi (cand incep a prinde culoare, se scot si se arunca). Apoi, in tigaie se adauga carnea. Aceasta urmeaza a fi prajita la foc mediu, de doua ori cate 2 minute pe ambele parti (doua pe-o parte, doua pe alta, dupa care inca odata doua pe-o parte, doua pe alta).
steak de porc

In ceea ce priveste pastaile, ca sa va iasa bine, trebuie gustate din cand an cand, in timp ce le gatiti. Povestelnicul le prefera al dente, asa ca le scoate mai devreme de la foc. Daca le tineti mai mult timp la abur – tot bune o sa va iasa. Astea fiind spuse, va urez pofta mare si va sfatui sa cumparati pastai acum, cat mai gasiti tinere.
pastai cu steak de porc