PĂstĂi Cu Dovlecei
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu lăsaţi păstăile să dispară de pe tarabe până nu le combinaţi în diverse reţete.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii – poza1:
- 500 gr de păstăi
- 5 roşii
- 2 morcovi
- o ceapă
- un dovlecel mare
- 4 căţei de usturoi
- ardei gras
Plan de lucru:
- punem la călit ceapa tocată mărunt (poza 2). După ce ceapa şi-a schimbat culoarea, adăugăm morcovul (poza 3). Apoi turnăm 2 căni de apă şi adăugăm dovlecelul tăiat în bucăţi mai mici (poza 4).
- lăsăm cinci minute şi punem păstăile (poza 5), ardeiul gras (poza 6) şi usturoiul (poza 7)
- între timp, decojim roşiile şi le transformăm în suc cu ajutorul blenderului (poza 8 ). Turnăm sucul de roşii în cratiţă (poza 9)
- lăsăm pe foc până mai scade din zeamă şi până când se fierb bine păstăile (aproximativ 20 de minute)
- poftă bună! (poza 10)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 1,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri