contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastai Cu Cotlet De Vita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asa cum vremea pastailor se cam transforma in fire de nisip la fund de clepsidra, Povestelnicul s-a grabit sa mai savureze o data aroma lastarilor proaspeti. O jumatate de kilogram de pastai, niste steak de vita in tandem reprezinta o mancare perfecta si favorabila intr-o seara de jumatate a lui iulie (de, cam s-a cam prafuit reteta pana azi, ca inca putin si e august).
Steak-ul a fost inmiresmat cu piper negru proaspat macinat si decorat cu seminte de fenicul. Inainte de a fi pus la frigare a fost si sarat.
pastai cu cotlet de vita

Acum va spun repede care-i treaba cu pastaile, ca ma cam alearga vremea din urma. Deci, o ceapa, doua daca vreti, le taiti cuburi si le inmuiati in ulei fierbinte. La ceaun desigur. Tot acolo pe urma puneti pastaile propriu zise, curatate de cozi, si, la foc incet, le amestecati din cand in cand, cam o jumatate de ora. Asta daca pastaile sint inca tinerele. De altele nici nu v-as recomanda, da vorba ceea: voia boierilor cei mari, da daca nu-s tinerele merg si mai pensionare.
pastai cu cotlet de vita

Dupa, doi catei de usturoi tocat, piper negru, niste busuioc si le mai tineti la foc mic vreo 5 minute, sub capac.
pastai cu cotlet de vita

Cotletul il frigeti cam 3-4 minute pe fiecare parte, daca nu e tare gros.Cam asta-i toata treaba. Eu l-am stropit cu niste suc de rosii, cand a fost gata. Bun tare a mai fost.
pastai cu cotlet de vita

Sa aveti pofta! Si dupa asta puteti sa beti si un pahar de limonada mentolata. Eeeeh!
pastai cu cotlet de vita