contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta Tikka

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
896
Imi place carnea de pui dar pentru e nitel cam fada si poate deveni destul de monotona (mai ales daca esti si la dieta), sunt tot timpul in cautarea unor formule de a o pregati cu minim de batai de cap dar cu maxim de gust si arome. De ceva vreme am descoperit bucataria indiana – imaginatia acesteia in ce priveste combinatiile de condimente si savoare este nepretuita. Bineinteles nu tuturor le place acest…bazar al papilelor gustative, eu insa sunt fan. In cautarea unei astfel de retete….cu gust, am descoperit aceasta pasta care este folosita, in special, ca marinada pentru pui. Cu toate ingredientele de mai jos se obtine o generoasa cantitate constand intr-un borcan de 250 ml plin ochi cu pasta aromata, savuroasa, de culoarea mustarului (curcuma e cea mai vinovata pentru culoare). Reteta o am dintr-un numar mai vechi Good Food.
Avem nevoie de:
- cate doua linguri de seminte de coriandru,chimion si fulgi de usturoi
- 2 lingurite fulgi de chilli
-5 lingurite de curcuma
- o lingura menta uscata
- o lingurita de sare
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 150 ml otet de vin alb
- o lingurita de suc de lamaie
Intai am dat prin rasnita semintele de coriandru, chimionul si fulgii de ardei transformand totul intr—o pudra cat mai fina.
852
Adaug curcuma, menta si sare. Amestec.
860
Incing intr-un wok uleiul, in condimente amestecam si otetul cu lamaia si turnam in tigaie.
864
Lasam la fiert cam 10 minute, au am mai adaugat cate nitica apa si am lasat sa scada. Dam de o parte si asteptam sa se raceasca. Punem intr-un borcan si o putem pastra astfel la frigider circa trei luni.