Pasta Tahini
Sursa Pasta Tahini
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ma pregatesc de post, asa ca saptamana asta m-am pus pe experimentat diverse exotisme le spun eu. Printre ele, pasta de susan - mai cunoscuta sub numele de tahini. Nu este o mancare in sine ci un ingredient cheie ale unor preparate pe care vreau sa le incerc cat de curand. In comert, pasta asta este scumputa, cam 30 lei un borcan, mi s-a parut mult, asa ca am hotarat sa-mi fac singura acasa. Cat de greu poate fi? De fapt, nu e deloc greu, mai dificil e sa alegi una din retetele ce abunda pe net. Si nu ca aceste retete ar diferi foarte mult intre ele, in fond toate enumera aceleasi ingrediente, doar gramajul e diferit. In unele mult susan si doar putin ulei, in altele proportia e mai echilibrata. Intr-un final, m-am hotarat sa incerc reteta Laurei Sava. In principal, avem nevoie de susan - eu am cumparat o punga de 1 kg de la un magazin naturist - 9 lei punga si de un robot cat de cat mai fortos, eu una sincer nu stiu ce putere au cele doua robotele ale mele dar nici unul din ele nu m-a lasat balta la vreun test din asta. Pentru o portie de tahini, avem nevoie de:
250 grame susan
10 linguri ulei
Preincalzim cuptorul, punem foaie de copt in tava cuptorului si presaram semintele de susan pe care le lasam sa se rumeneasca foarte foarte usor. Verificam si amestecam foarte des gramada caci nu au voie sa se arda nici macar un picut caci dau apoi gust amar. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Le turnam apoi in blender, adaugam apoi si uleiul, punem capacul si dam drumul la robot. Yuhuuuuuuu!!!!! Oprim din cand in cand aparatul sa nu se supraincalzeasca dar nu ne lasam pana nu transformam totul intr-un maglavais fin si matasos cu care sa faci de rusine scumpeturile din comert. Am si gustat, gsutul de susan se simte din plin ceea ce-mi place la nebunie (sunt fana susan) dar, normal, e usor gretos gol de la atata ulei. Doar ca v-am spus, tahini nu se papa singur ci se foloseste in tot felul de retete. pe care speram sa le experimentam cat mai curand. Abia astept. Yuhuuuuu!!!!