contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza
Postez reţeta de pastă de zahăr pe care am încercat-o eu. A ieşit o pastă bună, elastică, destul de bine de manevrat chiar şi pentru mine, care am lucrat pentru prima oară cu aşa ceva.
Mulţumesc doamnei Viorica, pentru sfaturi, îndrumări şi amabilitate.

Aşadar ingrediente:
  • 60 ml apă {jcomments on}
  • 5 gr gelatină
  • 2 linguri miere de albine de salcâm
  • 600-650 gr zahăr pudră, mie mi-au intrat chiar 675 gr.
  • 50 gr ulei de palmier
  • 50 gr amidon alimentar
Gelatina se pune la hidratat în apă cam 10 minute până se face ca buretele, după care se topeşte pe baie de aburi, având grijă să nu fiarbă. Se adaugă şi mierea şi se ţine pe baie de aburi până se dizolvă complet. Se pune apoi şi uleiul de palmier şi se lasă la răcit. Apoi se toarnă totul în vasul în care se va lucra şi se adaugă amidonul şi două linguri de zahăr. Se omogenizează bine şi apoi se continuă a se adăuga tot zahărul, frământând bine. Se frământă bine până se obţine un aluat de consistenţa unei plasteline, maleabil, elastic şi fără să se lipească de mâini, să se întindă, să mai fie cleios.
Se pune apoi pasta de zahăr astfel obţinută într-o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 24 de ore.
Se scoate din frigider cu minim două ore înainte de a ne apuca de lucrat. Apoi se ia bine la frâmântat, pe masa unsă cu puţin ulei de palmier, până capată iarăşi consistenţa unei plasteline şi apoi se întinde foaie cu sucitorul şi se îmbracă tortul. Se taie cu grijă surplusul şi se nivelează lateralele tortului atingând pasta puţin cu mâna făra a o presa, pentru a nu se forma pliuri.
Înainte de a se pune pe tort, acesta trebuie îmbrăcat într-un strat subţire de unt.
Cam asta e..restul ornării ţine de bunul plac al fiecăruia....

 

 

 

 

Baftă şi spor la lucru!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com