Pasta De Zahar

articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com

Pun reteta exact asa cum am luat-o de la ea.
- 1lg gelatina,
- 6lg apa,
- 1lg margarina ,
- 1 lg glicerina si o lg miere sau 2 lg miere
- zahar pudra aprox 300 gr.
Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea,se amesteca usor pana se dizolva.
Se pune zahar pudra intr-un castron si se toarna siropul preparat. Incepeti cu 200 gr zahar , apoi mai adaugati in functie de cat e nevoie.
Se amesteca bine pana se leaga , apoi se rastoarna pe masa de lucru tapetata cu zahar pudra si se framanta pana nu se mai lipeste.
Daca nu doriti sa o folositi imediat dupa ce o faceti se poate pune in folie si lasata la rece .Se intareste pana a doua zi ,dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la microunde inainte de framantare si isi revine;trebuie framantata bine ca sa nu crape.
Reteta ajunge doar pentru un tort mic. Se pot face si ornamente din aceasta pasta .