Pasta De Zahar
Sursa Pasta de zahar

articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am gandit care pasta sa o postez: prima... care a fost la un pas de ratare, sau celelalte care mi-au iesit exact asa cum trebuia???
Pana la urma m-am hotarat sa pun prima mea incercare, mai ales pentru cine n-a mai facut niciodata sa stie exact ce trebuie sa faca pentru a nu gresi... sau a nu pati ca mine... Din fericire rezultatul a fost totusi unul reusit...
Multumesc pentru aceasta reteta d-nei Viorica...
PS: Trandafirii sunt de pasta de lapte praf! (urmeaza sa postez cum fac trandafirii din pasta de lapte praf)
Ingrediente:
- 2 linguri de miere
- 5 gr gelatina
- hidratata in 60 ml apa
- 50 gr ulei de palmier (este in gr deoarece are o stare semisolida)
- 50 gr amidon alimentar
- 600-650 gr zahar pudra cernut si rasnit inca o data
Punem intr-un ibric apa calda
Adaugam 5 gr adica jumatate plic gelatina
Se adauga si mierea . Se lasa la hidratat, apoi se pune in b.m pe foc, avand grija sa nu fiarba. Este foarte important acest amanunt. Dupa ce s-a topit gelatina si mierea, se pune uleiul de palmier. Se amesteca, ca sa devina fluid si se lasa la racit.
Se pune in vasul de mixer, si se adauga amidonul si 2 linguri de zahar pudra. Se amesteca incet cu o spatula de silicon, pana la omogenizare, si racirea completa a compozitiei. Se adauga restul de zahar pudra si se mixeaza pe viteza cea mai mica, cu dispzitivul de aluat.
Mixam amestecul pana se incorporeaza tot zaharul. Incercam cu mana daca pasta este lipicioasa. Daca da, mai adaugam 50 gr zahar. De aceea am spus la inceput 600-650 gr zahar. Deci punem la inceput 600 gr.
De regula la 650 gr pasta are consistenta care trebuie, si nu este lipicioasa.
Se face o turta de pasta care se pune in folie alimentara, si se tine la frigider aproximativ 24 de ore. Dupa aceea poate fi folosita pentru imbracat torturile.
Aceasta e reteta d-nei Viorica pe care respectand-o intocmai la urmatoarele incercari, mi-a iesit exact cum trebuia...
Si acum sa va zic ce am facut eu.
La aceasta reteta nu imi place partea cu cernutul zaharului pudra (eu il cern de 2 ori)
Acestea sunt ingredientele: