Pasta De Vinete Coapte Cu Paine Prajita
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1h 10 minute
Cantitate : 6 portii
Ingrediente
- 2 vinete
- 200 gr iaurt
- Zeama de la ½ lamaie
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingurita frunze de coriandru proaspat, tocate
- sare de mare , dupa gust
- ulei de masline cu aroma de lamiae
- felii de paine
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.
- Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.
- Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.
- Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.