Pasta De Ton In "corabioare" De Castravete

articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta asta de pasta de ton mi-am facut-o mie si numai mie, fiindca iubeeeeesc tonul!!!!!!! :D
Cipi nu e deloc fan, si nu-nteleg de ce :)))
Mi se pare ireal sa nu-ti placa tonul :P, si numai faptul ca il savurez cu atata placere a facut sa nu am foarte multe retete cu ton expuse pe blog (pentru ca nu mai ajungeau sa fie surprinse in poze, hahaaa!!!)
Ma bucur ca am reusit sa o prepar, si mai ales in forma asta mai deosebita, ca umplutura pentru "corabioarele" din castravete pe care am vrut de mult, mult timp sa vi le arat ;)
E o idee minunata pentru o masa festiva, dar cum mereu va spun, la fel de minunata si pentru o zi obisnuita in care pofta de ton atinge cote maxime :D
Ingrediente:
- 2 castraveti lungi (cca. 800 g.)
- 2 cutii ton in ulei (150 g. bucata)
- 150 g. unt moale, tinut la temperatura camerei
- sucul de la o lamaie (mica :P)
- 1 ceapa mica (optional)
- sare, piper
- frunze de patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se desfac conservele de ton si se pun la scurs (asezati pestele intr-o strecuratoare).
Se freaca untul cu mixerul; se adauga tonul bine scurs, si maruntit cu furculita, impreuna cu sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si se mixeaza pana se obtine o crema. Se adauga ceapa, daca nu aveti probleme cu stomacul sau daca pur si simplu iubiti ceapa :D ...mie-mi place fara :P
Pasta de ton se tine la frigider, acoperita cu folie, pana cand pregatim "corabioarele" :))
Castravetii se spala, se sterg si se taie in bucati de cca. 6 cm (da, i-am masurat :D):
La mijlocul fiecaruia se lasa o portiune de aprox. 5 mm, apoi cele doua parti se taie in unghi de 90 de grade pana la "ureche" :P
Vor rezulta niste "corabioare" dragute si apetisante :))
...ce vor fi mai apoi umplute cu pasta de ton, pusa direct cu lingurita sau mai festiv, lasata gratios sa curga dintr-un cornet de bucatarie :D ...se scobeste pulpa castravetilor inainte de a face asta, evident :P
"Corabioarele" se decoreaza cu frunzulite de patrunjel si se servesc cu orice va pica bine, dar mai ales cu paine prajita!!!!!!!!! :P
Delicioase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Puteti adauga in pasta o lingura de smantana (acra) sau una de branza dulce ;)