contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastă De Susan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza
Am făcut pastă de susan în casă. Şi pentru că mi-a ieşit şi sunt mândră de asta, o să pun reţeta şi aici, pe blog, poate mai încearcă cineva.
Aşadar ingrediente:
  • seminţe de susan - plic de 100 gr din supermarket
  • 25 ml ulei
  • răbdare
Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, mestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.
Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l sticaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cele din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită. Iar raportul preţ - calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.
Spor la lucru şi multă răbdare!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com