Pasta De Somon
Sursa Pasta de Somon
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute au venit pe la noi niste prieteni pentru o seara de lupte, volei si bocce pe PS3:) Si cum trebuia sa fim fresh, ca sa ne putem desfasura in voie, am pregatit chestii light, printre care si aceasta pasta de somon, care a avut un succes deosebit. Acum e musai s-o postez cat mai repede, fiindca ma bat la cap ca vor reteta :)) Asa ca va mai spun doar ca am plecat de la o reteta a lui David Lebovitz, care la randul ei era inspirata dintr-o reteta frantuzeasca, rillettes, si gata, trecem la fapte :)
Pentru un aperitiv pentru 4 persoane, avem nevoie de:
- 200 g somon crud, fara pielita sau oase
- 100 g somon afumat
- 2 linguri branza fagaras (sau 1 lingura cu varf branza dulce si 1 lingurita cu varf de smantana)
- zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- cateva fire de patrunjel
- sare, piper, boia
Am folosit un somon congelat care mi-a placut foarte mult, l-am luat de la Mega Image, intr-o punga cu 4 bucati, fiecare de 100 de grame. Nu a avut deloc apa, iar dupa ce s-a decongelat arata foarte bine, era ferm si colorat normal.
Bucatile de somon, unse cu putin ulei se masline, le facem intr-un steamersau le asezam pe o bucata mai mare de hartie de copt, si le impachetam in ea. Pachetul il punem intr-o tava si dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 10 - 15 minute. Dupa ce somonul este facut, il lasam sa se raceasca complet.
Separat amestecam bine-bine branza cu uleiul de masline, adaugam sare, piper, putina boia, zeama de lamaie, somonul afumat tocat marunt si patrunjelul tocat. Somonul copt il rupem cu mainile sau il tocam si il adaugam celorlalte ingrediente. Amestecam totul, mai adaugam zeama de lamaie sau condimente si dam la rece cateva ore inainte de a servi.
Pasta de somon poate fi servita si la micul dejun, si are aproximativ 200 de calorii la 100 de grame.