Pastă De Sardine
Sursa Pastă de sardine
articol scris de Vasile blog arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru tartinele de revelion, vă propun o pastă de sardine foarte gustoasă. Am făcut de Crăciun şi s-a terminat urgent...
Compoziţie: o cutie cu sardine în ulei, 2 ouă fierte tari, 50-60 gr. unt, o linguriţă cu ghimbir ras, piper şi zeamă de lămîie, dupa gust.
Tăiem ouăle bucăţele cît mai mici, cu albuş cu tot, zdrobim sardinele cu furculiţa, apoi într-un castron punem toate ingredientele, adăugăm şi uleiul din conservă cam 60% şi le amestecăm bine, pînă devine o pastă omogenă.
Ungem tartinele cu pasta de sardine şi ornăm cu feliuţe de măsline, ardei verde şi gogoşar roşu.
Dacă pregătim pentru masa de revelion, atunci tartinele să fie de mici dimensiuni (4x4 cm), cam cît o înghiţitură.