Pasta De Praline
Sursa Pasta de praline
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pasta aceasta este doar un ingredient intr-o alta reteta (nu ca n-ar fi usor de consumat si asa). O putem adauga in diverse creme, in trufe de ciocolata, in torturi etc este o nebunie. O sa revin cu sugestiile.
Ingrediente:
240g migdale necojite (sau 120g arahide si 120g migdale necojite)+ 160g zahar + 15g apa
- se pune zaharul intr-o tigaie incapatoare, se adauga apa si se lasa sa dea totul in clocot.
- cand zaharul ajunge la 121C sau e plic de basicute se adauga migdalele (si arahidele dupa caz) dintr-o data si se amesteca bine, in asa fel incat migdalele (si arahidele) sa fie imbracate in zahar, care fi nisipos intr-o prima faza, apoi se va topi si carameliza.
- se amesteca incontinuu pana ce zaharul e caramelizat.
- se toarna amestecul pe o foaie de silicon sau pe o tava unsa cu putin ulei.
- cand s-a intarit amestecul, se rupe in bucati care se pun in robotul de bucatarie
* puteti pastra cateva bucati de migdale ori arahide si le puteti folosi la ornarea torturilor sau le puteti manca ca atare (sunt ingrozitor de bune!!!)
- se incepe macinarea bucatilor de praline prin pulsare
- dupa cateva secunde amestecul arata asa
- dupa vreun minut asa
si tot asa
pana obtinem o pasta absolut divina.
Sursa, acelasi Bernard cu retete speciale.