contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Peste, In Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru cei carora le place pestele, va spun ca este un aperitiv f.gustos, cu mare priza, daca pot sa spun asa, atat prin gust cat si prin prezentare.Haideti sa  pregatim niste cescute din lamaie ,umplute  cu pasta de peste:
6 lamai potrivite
2 cutii de ton
1 cutie de pate de porc mare
1 lg de mustar iute
zeama de lamaie
1|2 pach.unt
ceapa 2buc
4 lg de maioneza cu lamaie
Din ton(scurs), pate, unt, mustar, ceapa taiata marunt, maioneza, se face o pasta.

Lamaile se spala f.bine, apoi se taie un capac cam  la 1/4 din lamaie, se scobesc cu atentie, scotind tot miezul si lasati la scurs.(eu aici le-am taiat la jumatate . dar iese mai bine daca taiati numai un capac)
In partea laterala , a lamaiei  se face tortita cescutei. exact ca in poza.

Se fac doua taieturi pe lungime ,fara a taia si partea alba a lamaiei si nu pana la capat, sa ramana cam 1 cm .
Se taie si varful  ascutit a lamaiei ca sa aiba stabilitate.
Apoi cu un cutit ,cu varful ascutit,incercati sa desprindeti partea galbena de cea alba cu foarte mare atentie!!!
Coborati varful  de sus ,si bagati-l in interior, construind ....o tortita!
Aceste "cescute" se umplu cu pasta de peste, se orneaza cu maioneza si patrunjel!!
Se da la rece cam 3 ore apoi se sevesc!
Am sa va spun ca, secretul reusirii acestui preparat , consta in scurgerea bine a tonului, si a lamailor de zeama!!!!