Pasta De Peste, In Lamaie
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
6 lamai potrivite
2 cutii de ton
1 cutie de pate de porc mare
1 lg de mustar iute
zeama de lamaie
1|2 pach.unt
ceapa 2buc
4 lg de maioneza cu lamaie
Din ton(scurs), pate, unt, mustar, ceapa taiata marunt, maioneza, se face o pasta.
Lamaile se spala f.bine, apoi se taie un capac cam la 1/4 din lamaie, se scobesc cu atentie, scotind tot miezul si lasati la scurs.(eu aici le-am taiat la jumatate . dar iese mai bine daca taiati numai un capac)
In partea laterala , a lamaiei se face tortita cescutei. exact ca in poza.
Se taie si varful ascutit a lamaiei ca sa aiba stabilitate.
Apoi cu un cutit ,cu varful ascutit,incercati sa desprindeti partea galbena de cea alba cu foarte mare atentie!!!
Coborati varful de sus ,si bagati-l in interior, construind ....o tortita!
Aceste "cescute" se umplu cu pasta de peste, se orneaza cu maioneza si patrunjel!!
Se da la rece cam 3 ore apoi se sevesc!
Am sa va spun ca, secretul reusirii acestui preparat , consta in scurgerea bine a tonului, si a lamailor de zeama!!!!