Pasta De Naut Cu Rosii Uscate
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propun o reteta rapida,sanatoasa si gustoasa cu naut,rosii uscate si usturoi.
Rosiile uscate au o aroma puternic accentuata ce nu o gasim in niciun alt mod de a le pastra.Gustul lor este acrisor-dulce,obtinut in timpul uscarii,fara a avea nuante de fiert.Bucatelele de rosii uscate isi pastreaza forma si consistenta in orice fel de mancare pregatita.
Nu omiteti - Tocanita de naut .
500 g naut fiert si scurs
70-100 ml de zeama ramasa de unde a fiert nautul
5-6 rosii uscate
4-5 catei de usturoi
ulei de masline
sare si piper
boia de ardei afumata (optional)
In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica .Turnam in fir subtire ulei de masline,sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o consistenta fina si umeda.Asezonam dupa gust.
Daca nu aveti robot de bucatarie va veti descurcade minune si cu un blender.
Am servit pasta de naut aromata cu paine neagra prajita .
Va doresc pofta buna si post usor !