Pasta De Masline Cu Ierburi Aromate
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce bine ca a venit primavara ! si totul e verde si plin de viata…si ma refer in mod special la plantele mele aromate, care ma incanta cu gustul si mireasma lor. Deci sa revin la reteta…
Ave-am prin frigider cateva masline care nu mai prezenta-u nici un interes pentru nici unul dintre noi…si cum nimic nu se arunca, ci totul se transforma…am preparat o pasta super, mega, ultra delicioasa! Incercati si voi…
200g masline negre fara samburi
200g praz, partea verde
100ml ulei de dovleac
½ lingurita chimion macinat
Cimbru proaspat
Busuioc proaspat
Menta proaspata
Piper
Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam prazul si-l lasam cam 2-3’ doar cat sa se inmoaie, dupa care adaugam si maslinele.
Amestecam cu o paleta (lingura de lemn) de 2-3 ori si tragem cratita de pe flacara. Asezonam si adaugamplantele aromate pe care le tocam grosier.
Lasam putin sa se racoreasca si transferam compozitia intr-un blender.
Lasam la tocat, pana se obtine pasta.
Pofta buna!