Pasta De Gogosari
Sursa Pasta de gogosari
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata si ultima reteta sper, daca nu mi-o mai trasni vreo idee din ciclul celor destinate camarii. Daca
aveti gogosari mai uratei, dar sanatosi si nu va indurati sa-i aruncati va propun sa-i faceti pasta, ca bine o mai prinde la iarna.Ingrediente:
- 4 kg gogosari (fara seminte si cotor)
- 100 ml ulei
- sare
- foi de dafin
- 2 lg zahar
Modul de preparare este simplu de tot.
1. Tocam gogosarii marunt cu ajutorul robotului.
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita groasa, dam drumul gogosarilor, sarii, foilor de dafin si zaharului. 3. Lasam totul la foc mic pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita (in cazul meu am lasat sa scada pana la jumatate din cantitatea initiala). Nu uitam sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul vasului.
4. Punem pasta fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul, le intoarcem cu fundul in sus si le acoperim cu o patura pana a doua zi.
Gogosarii i-am cantarit dupa ce i-am spalat si curatat de cotor si seminte.