contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Gogosari

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






by Alice albinutza

    Am tot lucrat intens la pregatirile pentru iarna. E toamna si trebuie sa profitam din plin de roadele naturii, chiar daca renuntam la unghii, my case, asta pentru ca inca nu am gasit eu gadgetul pentru a decoji  ardei, kapia si gogosarii pe care tocmai ii treci prin procesul coacerii si-a transformarii pielitei intr-o chestiune ce trebuie eliminata cu finete maxima. 
  Am cateva retete pe catre e de musai sa le arat cat mai curand, pentru ca is muncite toate cu manutele astea doua si mai ales ca sunt numai bune pentru  mancaricile ce tocmai le vom prepara in iarna grea de se anunta.

   Azi va arat doar Pasta de gogosari, o chestiune simpla si delicata, dar minunat de buna pentru  tot felul de tocanite si mancarici pe care le vom savura la gura sobei, ori centralei.
  

  Asadar ingrediente:

  • gogosari si ardei kapia (am avut 5 kg in total, cred ca jumate-jumate)
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • vreo 300-400 ml ulei


   Incepem cu gogosarii si ardeii kapia pe care ii spalam, ii stergem si ii punem la copt, pe tabla, in tava in cuptor, dupa cum vreti si dupa cum va place. Cand is copti bine, nu scrum!, ii punem intr-o oala mare si incapatoare, presaram sare grujoasa deasupra si punem un capac potrivit, astfel incat sa se creeze inauntru un efect de sauna ? :)). Apoi ii veti putea curata super simplu si usor, dar tot va mai trebui sa renuntati la cate o unghiuta-doua. 
    Dupa ce i-ati curatat, le scoateti cotoarele si scuturati bine de samburi. Ii aruncati in robotul de bucatarie si pulsati de cateva ori pana ii faceti flenduri. Puneti-i apoi intr-o cratita pe foc impreuna cu uleiul si lasati la foc mic pana scade si se ingroasa. Adaugati sare dupa gust, 2 linguri sunt  maxim de suficient pentru cantitatea asta. 
    Turnati compozitia fierbinte in borcane sterilizate in prealabil. Puneti deasupra cate doua linguri de ulei, cat sa se formeze o pelicula si inchideti ermetic. Lasati la hodinit 2 zile sub invelis de paturi groase. Apoi pastrati la loc racoros pana ce vine iarna.
  Pofta buna!