Pasta De Gogosar Cu Ardei Iute
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aceasta pasta este o reteta de familie a jumatatii mele si este spectaculoasa. Pana anul acesta eu nu am gustat nimik asemanator si pot sa va spun caam fost impresionata.
Am luat reteta direct de la mama soacra si va pot spune ca acesta pasta merge excelent pe paine prajita (crostini) ca aperitiv dar se potriveste spectaculos si cu fripturi sau pur si simplu intinsa pe paine.
Avem nevoie de:
- 2 kg gogosari
- 10 ardei iuti
- 1 lingurita sare
- 2/3 cana zahar
- 100 ml otet
1. Gogosarii si ardeii iuti se macina fie intr-un mixer fie in masina de tocat. (Puteti pastra semintele ardeilor iuti pentru a spori iutimea pastei, dar eu va sfatuiesc sa inlaturati semintele)
2. Se pun la fiert gogosarii, ardeii, impreuna cu zaharul si otetul. Se fierbe pana apa lasata de gogosari se evapora si se formeaza o pasta rosie si groasa.
3. Se pastreaza in borcane sterilizate.