Pasta De Dovleac Placintar
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E toamna si e
vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat
!
Dovleacul este o planta foarte bogata in antioxidanti si Beta caroten, culoare miezului, portocalie, fiind dovada cea mai clara.
Dovleacul este o planta foarte bogata in antioxidanti si Beta caroten, culoare miezului, portocalie, fiind dovada cea mai clara.
Timp de
preparare: 75minute
Ingrediente:
dovleac
Mod de
preparare:
Curatam
dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac
aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru
inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor
le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60
minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam
si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare
sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.
Pofta
buna!