contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Dovleac Placintar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

E toamna si e vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat ! 
Dovleacul este o planta foarte bogata in antioxidanti si Beta caroten, culoare miezului, portocalie, fiind dovada cea mai clara.
Timp de preparare: 75minute
Ingrediente:
dovleac
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60 minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.
Pofta buna!