Pasta De Corcoduse (la Congelator)
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E o minunatie de pasta (parca-i bulion :P) cu ajutorul careia puteti acri ciorbele...si pe care am gasit-o la Elisa, dupa un inspirat search pe net :P
E pentru prima oara cand prepar asa ceva...si de fapt si prima oara cand "aud" ca se poate face asa ceva din niste "banale de corcoduse" :))
Elisa, iti multumesc din tot sufletul pentru ideea nemaipomenita!!! :)
...chiar astazi am scos o "tabla" inghetata de corcoduse din congelator si am "aruncat-o" cu pofta si curiozitate mare :P ...intr-o ciorba taraneasca de pui...
Am fost fascinata de aroma si gustul unic pe care l-a imprumutat ciorbitei...asa ca (virgula) ca sa nu mai lungesc vorba, va redau mai jos reteta :D ...si cateva poze intermediare :)
Nu e o reteta cu ingrediente fixe, ceea ce o face si mai atractiva :))
Pe scurt: se pune o oala cu apa la fiert iar in momentul in care apa clocoteste, se adauga corcodusele intregi, spalate si curatate. Se tin 3-5 minute, in functie de cat de coapte sint...
Se scot apoi cu o paleta:
...si dupa ce se mai racesc putin (isi vor lasa si zeama cu ocazia asta...pe care de asemenea o folositi)...le scoateti samburii si pielitele si puneti totul, in pungi, la congelator. Asa a facut Elisa...si asa puteti face si voi :)
Eu, insa, am preferat sa le storc bine de tot :)) ...printr-o strecuratoare, ajutandu-ma de-o lingura de lemn (puneti dedesubt o oala in care sa se scurga compozitia rezultata)...acesta fiind rezultatul:
Aici e doar dupa cateva ore de stat la congelator (n-am mai avut rabdare :D)
...cam atat am adaugat eu ciorbitei:
E minunataaaaa!!! ...sper doar sa mai gasiti corcoduse...daca nu, e bine si la anu" :))
Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com