contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Caju

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
026
Dintotdeauna mi-au placut alunele si nucile de tot felul dar trebuie sa fiu precauta cand le consum caci .....mi se cam apleaca de la ele.  Apoi am aflat apoi ca  inmuierea alunelor, nucilor etc. in apa - nu numai ca nu mi s-au mai parut grele la stomac dar am citit si ca aduce numai beneficii sanatatii: creste continutul de vitamina C, B si A din ele precum si a altor nutrienti importanti, neutralizeaza de asemenea acidul fitic, o substanta prezenta in mai toate cerealele si semintele care poate reduce asimilarea de calciu, magneziu, fier, cupru si zinc .Eeste o reteta foarte simpla, de post si gustoasa, mai ales daca sunteti fani ai caju-ului - cazul meu:).Usturoiul l-am pus optional din motive de iesit in lume, stiti la ce ma refer. E mai buna cu usturoi dar e buna si fara. Asadar avem nevoie de:
200 gr. caju
2 linguri ulei - de masline, de preferinta
50 ml apa
2 catei de usturoi (optional din motive ....sociale)
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, patrunjel
Punem la inmuiat alunele caju in apa si le lasam asa peste noapte. 
008


Le strecuram si le bagam in blender laolalta cu apa, uleiul, sucul de lamaie. Le mixam pana se vor transforma intr-o crema fina. Adaugam sarea si verdeturile. Mai dam o data la mixat pana se omogenizeaza. 
Delicioasa pe o felie de paine neagra sau graham. 


009