Pasta De Ardei Copti (roasted Peppers Spread)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
pasta asta de ardei,insotita de o bucata generoasa de bagheta(da,o spun cu toata vinovatia posibila,a fost prea multa!) a fost prinzul meu de azi...nu am avut chef de altceva,sunt sub tratament cu antibiotice ,am o stare de disconfort generala ,dar de gatit tot trebuia sa gatesc...cum ieri scosesem la decongelat o punguta cu ardei capia copti in vara,azi a trebuit sa ma ocup de ei.desi la vederea lor m-am intrebat de ce oare m-am mai complicat si cu astia?!intre a-i face o salata simpla,cu ulei si otet balsamic si o pasta tartinabila,am ales-o pe aceasta din urma...
ingrediente:
7 ardei copti,curatati de cotor ,seminte si coaja,
2 lingurite de ulei de masline,
1 lingurita de otet balsamic,
sare,dupa gust,
un catel de usturoi,
2 linguri de migdale feliate.
folosim robotul sau blenderul vertical citeva secunde si obtinem pasta,nu insistati mai mult ,e foarte placuta daca migdalele ramin farime,sunt crocante si contrasteaza fabulos cu consistenta destul de moale (tinuta la frigider se va mai intari),ca un bulion gros ,a pastei.nu va ramine decit sa mai folositi si citeva felii de bagheta...dar nu exagerati,aveti grija!:)
enjoy!