contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta Cu Sos De Mazare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Mincare delicioasa, usoara si de sezon, rapida si usor de facut.
Ingrediente necesare:
  • 250 g de mazare proaspata (eu din gradina)
  • o ceapa verde (tot din recolta proprie)
  • 250 g paste farfalline
  • ulei de masline
  • un pahar de sos de rosii
  • sare
  • o ramurica de rozmarin
  • parmezan ras
Curatim, spalam si taiem feliute ceapa, apoi o prajim foarte putin cu doua linguri de ulei. Curatim mazarea (puteti pune si congelata, cea la cutii nu va recomand sa o folositi pentru ca e prea dulce, cel putin la noi, parca ar avea zahar), o adaugam peste ceapa, punem sosul de rosii (eu am pus doua rosii curatate si taiate marunt si un pic de concentrat de rosii, din cel la tub), saram putin si adaugam si rozmarinul. Eu am adaugat si un pahar cu apa pentru ca mazarea era mai mult de 250 de grame, punem capac pe oala si lasam pe foc cel putin 15 minute (nu exagerati, gustati, ca daca mazarea e proaspata, fierbe repede). Separat fierbem pasta in apa cu sare, scurgem de apa lasind deoparte un pahar de apa de la fiertul pastelor.
Rasturnam pasta peste sosul de mazare, adaugam paharul cu apa pe care l-am lasat deoparte, amestecam cu citeva linguri de parmezan ras si... si servim calde.
Delicioase... bune, bune...



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com