Pasta Asciutta
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Am mâncat așa ceva în comuna tulceană Greci, acolo unde încă mai există o comunitate importantă de italieni.
Ce îţi trebuie pentru 5 porţii – poza1:
- 800 gr. carne tocată amestecată vită cu porc
- 400 gr. tagliatelle
- 2 cepe
- 2 cuburi de supă
- 100 gr parmezan
- ketchup
- 500 ml suc de roșii
- unt
- maghiran, oregano, sare, piper
- pătrunjel
Plan de lucru:
- se pun pastele la fiert (poza 2)
- călim în unt ceapa cu carnea (poza 3). Preserăm maghiran, oregano și amestecăm dizolvăm cuburile de supă (poza 4). Condimentăm cu sare și piper (poza 5). Adăugăm 2-3 linguri de ketchup (poza 6) și pătrunjel (poza 7). Amstecăm bine și mai lăsăm pe foc un sfert de oră (poza 8 )
- ungem o tavă cu unt. De asemenea, presărăm câteva cubulețe de unt (poza 9). Adăugăm un strat de tagliatelle (poza 10), amestecul de carne (poza 11) și al doilea strat de tagliatelle (poza 12). Turnăm sucul de roșii (poza 13) și presărăm parmezan (poza 14)
- băgăm la cuptor aproximativ 20 de minute (poza 15)
- poftă bună! (pozele 16 și 17)
Timp de preparare: 50 minute
Preţ: 8 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza