Pasta Alla Amatriciana
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O alta reteta de paste care se prepara rapid. Nu luati numele ad literam. E o variatiune a retetei adevarate.
Ce iti trebuie pentru 3 portii – poza1:
- 200gr kaiser afumat
- 200gr sunculita taraneasca
- 2 cepe
- 400 gr penne (paste)
- 100 gr parmezan
- 150ml vin
- 300 ml suc de rosii
- unt ( pt calit )
-cateva frunze de busuioc
- sare, piper
- boia iute, 5 catei de usturoi
Plan de lucru:
- se pun pastele la fiert (poza 2)
- tocam ceapa, taiem cubulete sunca si kaiserul, presam usturoiul (poza3). Calim ceapa (poza 4). Adaugam sunculita, kaiserul, busuiocul tocat marunt si usturoiul (poza 5). Dupa ce s-au calit, condimentam si adaugam vinul (poza 6). Adaugam sucul de rosii si mai lasam pe foc 5 min (poza 7).
Pastele fierte le punem la scurs (poza 8 ) apoi le adaugam peste amestecul din tigaie si mai lasam pana intra sosul in paste. (poza9)
- Se servesc cu parmezan pe deasupra (poza 10)
- poftă bună!
Timp de preparare: 30 minute
Preţ: 4.5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza