Pasta Al Aglio, Olio E .....chilli
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am intrat deunazi pe un blog care mie imi place foarte tare (are niste poze, de-ti ploua in gura!) , cel al lui Mazilique si am vazut reteta ei pentru clasicele Pasta al aglio, olio e pepperoncino (adica paste cu usturoi, ulei si ardei iute). Mi-a facut asa o pofta, incat in seara asta chiar daca nu aveam toate ingredientele a trebuit sa fac ceva asemanator.
Cred ca este cea mai simpla reteta de paste facuta vreodata. Nu a fost prea pe gustul meu, dar merita incercata, asa pentru variatie.
Ce am folosit eu:
- 4 catei de usturoi taiati in cateva bucati + 1 catel intreg
- 4 ansoa (asta e optional, da' aveam prin casa)
- ulei de masline extravergine (cam 100 ml)
- paste (la mine au fost pappardelle)
- niste ardei iute taiat mic (eu n-am avut, asa ca am folosit pudra de chilli)
- busuioc verde sau patrunjel, taiate marunt
Am fiert pastele in apa cu sare dupa cum a scris pe cutie. In timpul asta intr-o tigaie am pus putin ulei si am prajit catelul de usturoi. L-am scos din tigaie cand a devenit auriu, am pus fileurile de ansoa si am amestecat pana s-au topit. Am adaugat 1 polonic din apa in care au fiert pastele, apoi pastele si uleiul aromatizat (strecurat). Am amestecat bine sa se intrepatrunda aromele si sa scada apa, am presarat verdeata si..... gata mancarea!
Pofta buna!