contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Traditionala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


Am facut cozonaci, dar trebuia sa fac si o pasca.
Am tot cautat, am rasfoit, am citit pana cand am gasit si am ales.
O pasca traditionala dupa reteta Gabrielei Cara, careia ii multumesc frumos pentru reteta.
Vreau sa va spun ca anul trecut am preparat aceasta pasca, dar din motive nestiute, cel putin in afara ca n-am avut timp sa o postez, nu-mi amintesc vreun altul.Acum ca am gasit si folderul cu poze, era impetuos necesar sa o postez, desi am fost foarte nemultumita de faina si de branza si credeam ca am ratat reteta.
Ingrediente pt. aluat:
500g faina,
250ml lapte,
125g zahar,
100ml unt topit si ulei,
25g drojdie,
2 galbenusuri,
coaja de lamaie si portocala,
1 esenta de vanilie,
sare.

Ingrediente pt. umplutura:
500g branza dulce de vaci,
2 oua,
1 pahar de zahar pudra,
80g de unt topit,
2 plicuri de zahar vanilat,
coaja de lamaie,
2 linguri de faina,
50 g stafide inmuiate in rom timp de 1 ora.
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua. Drojdia se freaca cu cateva linguri de lapte caldut, doua lingurite de zahar si trei de faina. Se lasa la crescut.

aici dupa vreo 30 de minute...

Intr-un vas incapator am pus zaharul ramas pe care l-am macinat, am adaugat laptele caldut, galbenusurile, sarea, o parte din unt si arome, faina cernuta de doua ori si maiaua crescuta. Am framantat adaugand treptat untul ramas.
Se imparte coca in doua si intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt se aseaza o foaie, iar din cealalta jumatate se formeaza trei bile

pentru o impletitura in trei. Mie mi s-a rupt aluatul, deoarece aveam sa aflu mai tarziu, faina nu a continut destul gluten, a fost de proasta calitate.

care se aseaza peste foaia de coca, formand un inel.Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute.
Umplutura:
Se amesteca toate ingredientele,

iar la sfarsit adaugam stafidele.Am luat si eu pentru prima data branza dulce de casa de la Covalact...nu am fost deloc multumita de ea, foarte apoasa si neinchegata. A fost prima si ultima data cand am cumparat branza asta.
Dupa ce aluatul a crescut in tava, chiar inainte de a baga pasca la cuptor, adaugam in mijloc compozitia de branza.

Se coace, la inceput la foc mai iute, 180 grade Celsius,
apoi se scade temperatura la 165 de grade si se lasa timp de 35-40 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea.
Fierbinte, scoasa din cuptor, se pensuleaza cu miere.

Se lasa la racit, apoi se taie.
Desi am rata faina, am ratat si branza, intr-un final chiar a aratat comestibila si sotului meu i-a placut foarte mult.

Sarbatori pascale luminate si binecuvantate va doresc!