contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca - Reteta Casei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:

750 g branza de vaci proaspata

5 oua

10 linguri zahar tos

3 linguri lapte praf

1/4 kg smantana

2 linguri faina

1/4 stafide

100 g unt topit

coaja rasa de la o lamaie

2 pachete zahar vanilat

esenta de vanilie

esenta de rom

Am copt doua pasculite (am dublat cantitatile) si au iesit amandoua aratoase si gustoase...

Mod de preparare:

Branza de vaci proaspata se scurge de zer,se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea eventualelor cocoloase.Se adauga un praf de sare, galbenusurile de ou,zaharul,laptele praf, faina, smantana,stafidele,mirodeniile si untul topit(sa nu fie fierbinte).



Se amesteca toate ingredintele pana se omogenizeaza ca o pasta.La urma se adauga usor albusurile batute spuma si din nou se amesteca totul,dar incet sa nu se lase compozitia.Se tapeteaza bine o forma sau o cratita cam de 3 kg cu hartie de copt unsa bine cu unt si presarata cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Puteti sa faceti separat o coculita mica din care sa faceti cateva baghete subtirele,impletite pentru a orna pasca sau sa decupati din coca diferite forme (iepurasi,frunzulite)...
Am copt doua pasculite (am dublat cantitatile) si au iesit amandoua aratoase si gustoase...

Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com