Pasca - Reteta Casei
Sursa PASCA - RETETA CASEI
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
750 g branza de vaci proaspata
5 oua
10 linguri zahar tos
3 linguri lapte praf
1/4 kg smantana
2 linguri faina
1/4 stafide
100 g unt topit
coaja rasa de la o lamaie
2 pachete zahar vanilat
esenta de vanilie
esenta de rom
Am copt doua pasculite (am dublat cantitatile) si au iesit amandoua aratoase si gustoase...
Mod de preparare:
Branza de vaci proaspata se scurge de zer,se sfarama foarte bine cu furculita pentru a evita formarea eventualelor cocoloase.Se adauga un praf de sare, galbenusurile de ou,zaharul,laptele praf, faina, smantana,stafidele,mirodeniile si untul topit(sa nu fie fierbinte).
Se amesteca toate ingredintele pana se omogenizeaza ca o pasta.La urma se adauga usor albusurile batute spuma si din nou se amesteca totul,dar incet sa nu se lase compozitia.Se tapeteaza bine o forma sau o cratita cam de 3 kg cu hartie de copt unsa bine cu unt si presarata cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.
Puteti sa faceti separat o coculita mica din care sa faceti cateva baghete subtirele,impletite pentru a orna pasca sau sa decupati din coca diferite forme (iepurasi,frunzulite)...
Am copt doua pasculite (am dublat cantitatile) si au iesit amandoua aratoase si gustoase...