Pasca Rapida
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
750 g branza dulce
5 oua
10 linguri cu zahar
250 g de smantana
2-3 linguri faina
un varf de cutit de praf de copt
100 g stafide
100 g margarina
1 lamaie
2 plicuri de zahar vanilat
Se topeste margarina pe foc mic fara sa fiarba vreun pic. Se lasa deoparte ca sa se racoreasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga margarina.
Se freaca pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga branza de vaci scursa si sfaramata.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand s-au intarit bine, ca pentru bezea, se incorporeaza in compozitia cu branza. Se unge o forma de tort cu ulei, se pune hartie de copt care se unge si ea si se toarna compozitia. Se niveleaza bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora.
Dupa ce s-a copt se scoate din forma de tort pe o farfurie.