Pasca In Straturi
Sursa PASCA IN STRATURI
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:
3/4 h (complexitate medie)
Ingrediente:
Aluat: 1 ou 50 g margarina 2 linguri smantana faina cat cuprinde , coca sa fie foarte foarte moale Crema: 1 kg branza de vaci(strecurata foarte bine) 1 praf de copt 300 g zahar 1/2 pachet unt 8 oua 200 g smantana (strecurata in tifon pe faina de porumb) 1 lingura faina 2 linguri gris 4 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie 50 g mac 50 g nuca de cocos 50 g nuca prajita 4 linguri zahar pudra 3 linguri cacao stafide esenta de rom esenta de vanilie 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare: Blatul se incorporeaza ingredientele, tapeteaza tava detasabila pe fundul tavii s pe pereti.(un strat foarte subtire) Galbenusele se amesteca cu un varf de are si se lasa 1/2 ora, dupa care se mixeaza cu zaharul. Branza se da pe robot la care se adauga untul,galbenusele cu zaharul, faina, grisul, praful de copt, zaharul vanilat, smantana.la final se incorporeaza 4 albuse batute spuma cu o lingurita zeama de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie se imparte in 3 vase: - in primul vas se adauga cacao si esenta de rom, si se asterne in tava Peste acest strat se asaza un strat de stafide - In al doilea castron se adauga mac, se asrterne in tava peste primul strat - In al ttreilea castron se adauga nuca de cocos, stafide coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta de vanilie, se asaza peste stratul u mac si se da la coptin cuptorul incins(eu am realizat o cruce din stafide, se pot folosi bucatele de caise confiate)Se coace cam o ora si jumatate, depinde de cuptor. - Cu 15 minute inainte sa fie gata, se adauga 2 albuse (ramase) batute spuma cu zaharul pudra, o ligurita de zeama de lamaie si nuca prajita, macinata. Pralina trebuie sa fie uscata. Se inchide cuptorl si se mai lasa cateva minute. (sepoate rade ciocolata, sub forma de cruce)Se scoate din cuptor, se lasa in tava pana se raceste, apoi se asaza pe un platou rotun
Sursa:gustos.ro