contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pe masa romanilor in timpul sarbatorilor pascale nu poate lipsi pasca. Nu imi pot imagina masa in aceasta zi fara cozonac si pasca, langa farfuria cu oua rosii.
Nu stiu cum o sa va simtiti voi dupa o asemenea zi, dar eu zilele urmatoare voi manca doar salate!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
3 oua
200 ml lapte
500 g faina
1 pliculet drojdie uscata
100 ml ulei
100 g zahar
coaja rasa la o lamaie

Pentru umplutura:
750 g branza de vaci
5 oua
100 g unt
150 g smantana
60 g gris
90 g faina
200 g zahar
5 oua
1 lingurita esenta de vanilie
150 g stafide
2 linguri de rom
3 linguri lapte
coaja rasa de la o portocala sau lamaie

PREPARARE:

Pregatim maiaua din drojdie, o lingura zahar si putina faina, pe care le acoperim cu lapte. Lasam sa dospeasca si in acest timp punem stafidele la muiat in 3 linguri lapte si rom.
Punem faina intr-un castron, adaugam maiua, apoi pe rand ouale.

Adaugam laptele, zaharul, uleiul si esenta de vanilie si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Il acoperim si il lasam sa creasca 30-40 de minute intr-un loc cald. Cat timp acesta creste pregatim umplutura amestecand branza cu unt (la temperatura camerei), smantana, zahar, faina, coaja de portocale, galbenusuri si stafide.

Inseram apoi albusurile batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-o forma rotunda de tort punem aluat de grosimea unui deget, urcam cu aluat si pe marginea tavii cam 2 degete. Luam bucatele de aluat si le rasucim in maini astfel incat sa ne iasa niste rulouri tip cilindru pe care le impletim. Punem impletitura pe margine, dar pastram cat sa facem o cruce la sfarsit, pe care o vom pune peste umplutura.

Presaram gris pe aluatul din tava apoi punem branza cu stafide. Punem aluatul impletit in cruce deasupra, ungem pasca cu un ou si o coacem 60 de minute la 180°C. Dupa ce se rumeneste o acoperim cu o folie de staniol si o lasam in continuare sa se coaca (cam dupa 30-35 de minute).
O lasam sa se raceasca cateva ore inainte sa o servim.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro