Pasca Cu Smantana
Sursa Pasca cu smantana
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pasca cu smantana
Iti trebuie pentru blat:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- sare
- 1 kg smantana
- 6 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 3 linguri faina
- un praf de sare
- 6 albusuri
Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma.Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute spuma.Adaugi un praf de sare si faina,treptat.Incorporezi bine faina si torni compozitia in 2 forme de tort sau intr-o tava mare de aragaz.Lasi sa se coaca pe jumatate,pui umplutura si coci mai departe,la foc potrivit.
Pregatesti umplutura asa:
Pui smantana la scurs de seara,in tifon,intr-o oala cu malai .Cand este scursa,amesteci smantana cu zaharul,cu zaharul vanilat,coaja de lamaie,faina,sare si apoi albusurile batute spuma.Acest amestec il pui pe blatul copt pe jumatate.Forma trebuie sa fie umpluta pe jumatate,deoarece la copt compozitie creste mult.Lasi compozitie pana a doaua zi in tava pentru a se intari.
Sfat:Cantitatile sunt pentru 2 pasti facute in forma de tort sau pentru o singura pasca facuta in tava de aragaz.Blatul il poti face din aluat de cozonac sau de pandispan(ca in cazul de fata)
Sursa:Revista:Practic in bucatarie"Author:FdX