Pasca Cu Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Ne place mult ciocolata asa ca m-am gandit sa fac si o reteta de pasca cu ciocolata. Cat credeti ca a rezistat pe masa? Va las sa descoperiti singuri raspunsul la aceasta intrebare dupa ce o veti face.
INGREDIENTE:
200 g aluat de cozonac (reteta aici)
500 g branza de vaci
2 linguri cacao
4 oua
100 g ciocolata topita
200 g smantana dulce pentru frisca
20 g budinca de vanilie
150 g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
PREPARARE:
Intindem aluatul de cozonac in forma tapetata cu hartie de copt.
Mixam branza de vaci cu galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, budinca de vanilie si cacao.
Adaugam smantana dulce mixata pana devine frisca tare si albusurile spuma tare. Amestecam usor si apoi turnam peste aluat. Coacem pasca in cuptorul preancalzit la 180°C cam 50-60 minute. O lasam sa se raceasca, o punem cateva ore la frigider (eu am lasat peste noapte), apoi o scoatem din forma.
Nu-i asa ca arata minunat? Pofta buna!