contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Brinza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am remarcat ca  anul acesta  toata lumea vrea sa faca pasca  si cu brinza dulce, m-am gindit sa clarific cum e cu umplutura de brinza dulce , pentru cei interesati. Pina acum am descris in imagini pasca cu brinza  sarata
 Despre cantitati e greu de vorbit dar  calculam astfel : la 1/2 kg brinza de vaci, eu pun  4 oua, 4 linguri de zahar, cam 100 g stafide, 4 linguri de gris si  1 fiola de esenta de vanilie. Este suficienta umplutura pentru o  pasca  frumoasa.
Brinza  se da prin sita inoxidabila, se amesteca cu  galbenusurile de ou, cu vanilie, gris  si stafide.  Alaturi, albusurile se bat spuma tare cu zahar ( 1 albus + 1 lingura de zahar) si apoi se amesteca usor, prin rasturnare si se pune in pasca, nu inainte de a presara gris pe foaia de jos .
Aluatul este cel obisnuit, de cozonac, descris pe larg  la  cozonacul moldo-ardelenesc de aici, de pe blog.
Tehnica de lucru, in imagini, aceeasi ca la pasca cu brinza sarata







Anul acesta coc simbata si o sa pun   pozele nou noute !
Spor la lucru celor care  vor face pasca !