Pasca Cu Brinza Dulce
Sursa Pasca cu brinza dulce
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am remarcat ca anul acesta toata lumea vrea sa faca pasca si cu brinza dulce, m-am gindit sa clarific cum e cu umplutura de brinza dulce , pentru cei interesati. Pina acum am descris in imagini pasca cu brinza sarata
Despre cantitati e greu de vorbit dar calculam astfel : la 1/2 kg brinza de vaci, eu pun 4 oua, 4 linguri de zahar, cam 100 g stafide, 4 linguri de gris si 1 fiola de esenta de vanilie. Este suficienta umplutura pentru o pasca frumoasa.
Brinza se da prin sita inoxidabila, se amesteca cu galbenusurile de ou, cu vanilie, gris si stafide. Alaturi, albusurile se bat spuma tare cu zahar ( 1 albus + 1 lingura de zahar) si apoi se amesteca usor, prin rasturnare si se pune in pasca, nu inainte de a presara gris pe foaia de jos .
Aluatul este cel obisnuit, de cozonac, descris pe larg la cozonacul moldo-ardelenesc de aici, de pe blog.
Tehnica de lucru, in imagini, aceeasi ca la pasca cu brinza sarata
Anul acesta coc simbata si o sa pun pozele nou noute !
Spor la lucru celor care vor face pasca !