Pasca Cu Brînza Dulce Si Stafide
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Aluatul:
- 600 g faina
- 1 cubulet drojdie proaspata
- 120 g zahar
- 1 lingura coaja de lamîie,razuita
- 3 oua
- 60 g unt
- 1 cana de lapte caldut
Am pus faina în vasul robotului,am facut o adîncitura în care am turnat
drojdia frecata cu putin zahar si ceva din laptele caldut.Am lasat sa dospeasca.
Dupa 5-10 minute am adaugat pe rînd restul ingredientelor în timp ce robotul framînta.
Am lasat aluatul la crescut pîna si-a dublat volumul,apoi l-am împartit pentru o foaie si
doua suluri pe care le-am sucit si pus deasupra.Am folosit o forma cu diametrul de 30 cm.
Forma am uns-o cu unt si tapetat cu faina.Am îmbracat forma cu foaia rotunda de aluat,
apoi am turnat umplutura,iar deasupra am asezat împletitura.
Am copt Pasca la 170-180 °C timp de aproximativ o ora.
Pentru prima mea Pasca,as spune ca a iesit destul de frumoasa ca aspect.
A crescut foarte bine si a fost foarte aromata si gustoasa.
Umplutura:
- 500 g ricotta
- 2 oua
- 150 g stafide
- 1 lingura coaja de lamîie,razuita
- zahar si vanile dupa gust
Am amestecat pur si simplu toate ingredientele si gata crema de brînza.