contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

(2 pascute cu diametrul de 22cm)

jumatate din cantitatea de aluat dulce

Aluatul se imparte in 4 bucati. Doua dintre bucati se intind in 2 foi (de aprox. 23~24cm) care se pun in formele unse si tapetate. Din celelalte 2 bucati de aluat se fac 2 cosite care se pun peste discurile precedente, pe margine (care eventual s-a uns cu putin ou). Se lasa la crescut aprox. o ora.
Eu am pus in centru un castron invelit in folie, ca sa creasca cosita pe margine in sus fara sa vina prea mult in centru - ca sa pot umple centrul cu mai multa branza :P



umplutura
2 linguri iaurt
3 linguri suc de lamaie
4 linguri amidon de porumb (cornstarch)
esenta de vanilie
putina coaja de lamaie
6 albusuri
150g zahar

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Restul ingredinetelor se amesteca bine intr-un castron incapator. Peste ele se adauga albusurile in 2 reprize, amestecand usor, dar bine de fiecare data.
Se umplu cele 2 pascute cu aceasta compozitie,


se ung cu ou si se dau la cuptor pentru aproximativ 40~50 min.