Pasca Cu Branza
Sursa Pasca cu branza

articol scris de gospodinadecriza blog gospodinadecriza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Este un alt fel de pasca, de fapt o reteta de cheese-cake, dar care inlocuieste cu mult succes pasca traditionala.
Ingrediente blat:
250 g faina
- 125 g unt
- 65 g zahar
- 1 pachetel zahar vanilat
- 1 ou
Ingrediente umplutura:
- 1 kg branza vaci, bine scursa
- 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!)
- 5 linguri smantana
- 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
- 150 g stafide aurii
- Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
- 200 g zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri gris
Pentru decor:
- migdale intregi si taiate
- fistic taiat
- zahar pudra
Mod de preparare
Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.
Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.
Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.
Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixa, iar apoi adaugam stafidele scurse.
Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.
Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dup ace s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.
Sursa: o revista Click, 2009


