Pasca Cu Branza Si Stafide
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
jumatate din cantitatea de aluat de la Cozonacei fara unt
500g branza crema - la temperatura camerei
100g smantana groasa
100g zahar
100g stafide inmuiate in rom
50g coaja confiata de lamaie sau portocala ;)
2 linguri fulgi de cocos
putina coaja rasa de portocala
3 oua (nu foarte mari)
Aluatul l-am impartit in doua bucati: dintr-o bucata am intins o foaie cu diametrul de aprox. 26cm (dimensiunea formei in care am copt pasca), iar pe cea de-a doua bucata de aluat am impartit-o in trei - din fiecare bucatica am facut un sul si din toate trei am impletit o "cosita".
In forma de copt (cu hartie de copt) am pus foaia-disc; pe margine am uns-o cu putin ou batut si deasupra am pus "cosita". In centru am pus o foarma de copt cu diam. de 18cm, invelita intr-o folie unsa cu ulei - ca sa creasca "cosita" mai mult in sus si sa nu se lateasca spre centru. Am acoperit cu folie si-am lasat sa creasca mai bine de o ora.
Pentru umplutura, am amestecat bine branza-crema cu smantana si zaharul. Am adaugat ouale batute, apoi restul ingredientelor.
Cand aluatul a crescut, am scos forma de 18cm din centru si in locul ei am turnat umplutura. Am dat la cuptor (preincalzit) pentru aproximativ 40 min.