Pasca Cu Branza Dulce
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
by Alice albinutza
Din acelaşi aluat pufos din care am făcut şi cozonacul şi melcii cu scorţişoară, am pregătit şi pasca pentru masa de Paşte.
Aşadar ingredientele
pentru aluat:
- le găsiţi aici
pentru umplutură:
- 500 gr brânză dulce
- 100 ml smântână
- 30 gr griş
- 10 gr făină
- 100 gr zahăr
- stafide pe care le-am ţinut în rom
- o esenţă de rom, vanilie, depinde de fiecare
- 3 gălbenuşuri
pentru uns:
- 1 gălbenuş
- 3 linguri lapte
Se face un aluat...procesul tehnologic îl găsiţi aici....:))
Umplutura se face amestecând cu grijă toate ingredientele de mai sus, obţinânduţse astfel o minunăţie de pastă dulce.
Apoi am luat o bucată de aluat şi am întins o foaie cam de 1 cm grosime, pe care am pus-o pe fundul tăvii rotunde. Am împletit din aluat, în trei, un şnur pe care l-am pus pe lateralul tăvii.
După care... cu o lingură am turnat compoziţia din brânză, am nivelat-o uşor pentru a nu trece peste marginile aluatului. Din o altă bucăţică de aluat am făcut o cruce pe care am pus-o deasupra. Am lăsat totul să mai crească puţin, la loc cald, pentru încă 30 minute.
Am pus în cuptorul încins şi am lăsat pasca până s-a rumenit frumos.