contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


by Alice albinutza
Din acelaşi aluat pufos din care am făcut şi cozonacul şi melcii cu scorţişoară, am pregătit şi pasca pentru masa de Paşte.


Aşadar ingredientele
pentru aluat:

pentru umplutură:

  • 500 gr brânză dulce
  • 100 ml smântână
  • 30 gr griş
  • 10 gr făină
  • 100 gr zahăr
  • stafide pe care le-am ţinut în rom
  • o esenţă de rom, vanilie, depinde de fiecare
  • 3 gălbenuşuri

pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 3 linguri lapte


Se face un aluat...procesul tehnologic îl găsiţi aici....:))
Umplutura se face amestecând cu grijă toate ingredientele de mai sus, obţinânduţse astfel o minunăţie de pastă dulce.
Apoi am luat o bucată de aluat şi am întins o foaie cam de 1 cm grosime, pe care am pus-o pe fundul tăvii rotunde. Am împletit din aluat, în trei, un şnur pe care l-am pus pe lateralul tăvii.
După care... cu o lingură am turnat compoziţia din brânză, am nivelat-o uşor pentru a nu trece peste marginile aluatului. Din o altă bucăţică de aluat am făcut o cruce pe care am pus-o deasupra. Am lăsat totul să mai crească puţin, la loc cald, pentru încă 30 minute.
Am pus în cuptorul încins şi am lăsat pasca până s-a rumenit frumos.

Poftă bună!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com