Pasca Cu Branza Dulce Si Stafide
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Dintre preparatele specifice Pastelui, pasca este favorita mea in materie de prezentare.
Poate fi coapta in diverse forme si apoi ornata asemeni unui tort , faca ca cineva sa se uite crucis :).
Desi obisnuiesc sa prepar mai multe retete de pasca( cu smantana, ciocolata, urda si fructe confiate ...etc) acesta, cu branza de vaci si stafide e pe placul familiei , deci in top.:)
De obicei folosesc aluatul de cozonac fara framantare pentru a o prepara ....
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
caruia ii adaug diferite arome, in functie de dispozitie :) si umplutura.
Branza, cca 500g, o prepar in felul urmator : ii adaug zahar dupa gust (cel mult 200g ) , 200 g stafide , coaja rasa de lamaie, extract de vanilie, 4-5 linguri cu pesmet de calitate si albusurile de ou ramase de la aluat + 2 oua intregi .
Bine omogenizata ,compozitia de branza o torn peste aluatul(200-300g ) asezat in forma si crescut pe jumatate.
Ornez dupa imaginatie tot cu aluat de cozonac .
Las pasca sa mai cresca cca o ora.....apoi o ung cu ou batut cu zahar vanilat si o dau la cuptor( la 180 * ) pentru cca 40-45 minute.
Rezultatul este acesta :
Poate fi consumata pe durata unei saptamani intregi, cu conditia sa ramana . :)
De obicei o pastrez la frigider .
Incercati !
Este un preparat care poate fi consumat pe intreg parcursul anului, nu doar de Pasti :)