contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Branza Dulce Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal

Dintre preparatele specifice Pastelui, pasca este favorita mea in materie de prezentare.
Poate fi coapta in diverse forme si apoi ornata asemeni unui tort , faca ca cineva sa se uite crucis :).
Desi obisnuiesc sa prepar mai multe retete de pasca( cu smantana, ciocolata, urda si fructe confiate  ...etc) acesta, cu branza de vaci si stafide e pe placul familiei , deci in top.:)
De obicei folosesc aluatul de cozonac fara framantare pentru a o prepara  ....
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
caruia ii adaug diferite arome, in functie de dispozitie :) si umplutura.

Branza, cca 500g, o prepar in felul urmator : ii adaug zahar dupa gust (cel mult 200g ) , 200 g stafide , coaja rasa de lamaie, extract de vanilie, 4-5 linguri cu pesmet de calitate si albusurile de ou ramase de la aluat + 2 oua intregi .

Bine omogenizata ,compozitia de branza o torn peste aluatul(200-300g )  asezat in forma si crescut  pe jumatate.
Ornez dupa imaginatie tot cu aluat de cozonac .

Las pasca sa mai cresca cca o ora.....apoi o ung cu ou batut cu zahar vanilat si o dau la cuptor( la 180 * ) pentru cca 40-45 minute.

Rezultatul este acesta :

Poate fi consumata pe durata unei saptamani intregi, cu conditia  sa ramana . :)
De obicei o pastrez la frigider .

Incercati !
Este un preparat care poate fi consumat pe intreg parcursul anului, nu doar de Pasti :)



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com