Pasca Cu Branza Dulce Si Ciocolata
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
cromatica e placuta nu zic nu, dar si gustul e pe masura!
asadar, aceasta este:
Ingrediente blat:
300g faina
180g zahar
40g cacao
200g unt
2 oua
1 plic praf de copt
intr-un castron se mixeaza bine zaharul cu oualele intregi...
se adauga untul moale... mixam iar bine, bine...
se adauga apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt...
apoi se adauga cacaoa...
va rezulta un aluat mai gros... pe care il repartizam intr-o forma cu fund si pereti detasabili...pe care o ungem cu putin ulei si o tapetam cu faina...
m-am chinuit putin ca sa uniformizez copozitia in tava dar totul a iesit bine...
tava se da in cuptorul preincalzit timp de 10-15 min, la o temperatura de 170 grade...
intre timp pregatim umplutura:
Ingrediente umplutura:
50g unt
40g amidon
100g ciocolata alba topita
550g branza de vaci
200ml smantana de frisca
100 gr. smantana grasa scursa
4 oua
150 gr. zahar
zahar vanilescu 2 plicuri sau zahar de bourbon 1 plic
intr-un castron adaugam ingredientele la gramada...
branza, oulalele batute usor, smantana, frisca lichida, amidonul, ciocolata topita amestecata cu untul, zaharul si zaharul de bourbon...
am aruncat si niste stafide inmuiate in rom...
se amesteca pana se omogenizeaza...
intre timp scoatem blatul din cuptor iar deasupra turnam umplutura ...
nivelam compozitia si dam la cuptor crescand usor temperatura la 180 gr ...
cand e gata, e usor aurie deasupra... se scoate la racit... o lasam in forma pana se racoreste complet.
daca incercati sa o scoateti calda, se va crapa... si nu se va putea taia bine...
pudrati-o cu zahar sau decorati-o dupa bunul plac... se pastreaza bine la frigider!
blatul e usor crocant ciocolatos dar compozitia e super delicioasa
o sectiune...
Sa aveti Pofta!
pupaciuni, Poka!