Pasca Cu Branza De Vaci, Fara Aluat
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fetelor, daca va era teama sa preparati pasca cu aluat de cozonac (desi teama asta se va risipi curand, cand va voi arata de pascute minunate am facut pana si eu, un anti-talent intr-ale aluaturilor cu drojdie :P) puteti sa faceti aceasta minune de pasca, fara aluat :)))
...am combinat o reteta din "Practic in bucatarie" cu geniul meu (malefic :P) si a rezultat aceasta incredibil de gustoasa pasca :)
E perfecta, fara nici o exagerare, si fiind prima mea "creatie culinara", ma astept s-o incercati numaidecat!!! :))
Ingrediente:
- 1 kg. branza dulce de vaci
- 7 oua (mici)
- 420 g. zahar
- 4 pliculete zahar vanilat
- 4 linguri rase de faina
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri de gris
- 2 linguri cu varf de lapte praf
- 175 g. unt topit
- 5 g. praf de copt (jumatate de pliculet)
- 80-100 g. stafide
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Se trece branza dulce prin sita sau se mixeaza cu mixerul vertical (compozitia trebuie sa fie ca o pasta).
Se separa ouale; albusurile se bat spuma.
Branza dulce se freaca cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile.
Se adauga faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi sarea, grisul, laptele praf si stafidele si se omogenizeaza.
Se inglobeaza albusurile batute, incet, cu o spatula sau lingura de lemn, in doua transe, amestecand usor dupa fiecare.
Tava de copt (cu diam. de 26 cm.) se unge bine cu margarina/unt si se tapeteaza cu gris (si baza si inelul).
Se toarna umplutura si se pune in cuptorul incins, la foc mediu (175 grade C.) cca. 65-70 de minute.
Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul de servit.
Se orneaza simplu, cu zahar pudra.
Cat de usor, hm???? :)))
...si cat de gustoooooos!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa aveti pofta!!! :)