contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Aluat De Cozonac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   Pasca traditionala este nelipsita la mesele de sarbatoare, iar pana la Inaltare avem prilejul de a face aceasta paine sfintita ori de cate ori ne face placere. 

   Eu v-am mai zis ca nu bat cu acest tip de pasca, dar l-am facut pentru cei care considera ca nu e sarbatoare daca nu au la masa o astfel de pasca. 
  Poza cu sectiunea sa nu-mi cereti pentru ca n-am, le-am facut cadou. Pentru noi am facut una fara aluat din umplutura ramasa. ;)

   Ingredinte pentru 3 pasti (24, 22 si 20 cm) 
   Maia:
  • 600 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 lg faina
  • 1 lg zahar tos
   Aluat:
  • maiaua +
  • 1100 g faina de grau
  • 120 g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 200 g smantana/ iaurt gras
  • 150 ml ulei de palmier
  • coaja de la o portocala
   Umplutura:
  • 1450 g branza proaspata de vaci
  • 350 g iaurt gras
  • 4 oua
  • 50 g gris
  • 100 g faina
  • 120 g zahar
  • 200 g stafide aurii
  • 100 g stafide brune
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 3 lg de lapte
   Cum procedam:
1. Pentru pregatirea maielei si a aluatului procedam ca la cozonacul pufos cu rahat turcesc. 
2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 
3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amestecamcu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul. Incorporam apoi cu o spatula amestecand bine, stafidele scurse de apa si esenta de rom.
4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in 3. Fiecare bucata o impartim apoi in 2 bucati.
5. Intindem o bucata de aluat (din cele doua) sub forma unui disc, il transferam intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt.
6. A doua bucata o taiem in 3, apoi fiecare bucatica o intidem si o mai taiem inca odata in 3 bucati egale pe care le vom impleti si le vom pune in tava de jur imprejurul discului de aluat. La imbinari punem de asemenea, cate o bucatica de aluat impletit.  
7. Punem cateva linguri de umplutura in centru si lasam la dospit 20 min, deasupra facem cate o cruce din aluat. Ungem cu oul batut si introducem in cuptor pana cand devine rumena ~ 60 min.