Pasca Cu Aluat De Cozonac
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat:
500 kg faina 000
2 oua la temperatura camerei
125 g zahar
50 g unt
50 g ulei pentru framantat
250 ml lapte dulce
15 g drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie rasa
Umplutura:
400 g
branza dulce vaca facuta in casa
250 g
branza dulce (PILOS)
2
linguri zahar
3
linguri gris
3 oua
1
esenta vanilie
1
esenta lamaie
Pentru aluat vom procedat exac ca la cozonac.
Foarte important: toate
ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temparatura camerei.
Am amestecat laptele cu zaharul, sarea si coaja de
lamaie, si le-am pus pe foc amestecand continuu pana zaharul s-a topit. L-am
lasat putin sa se raceasca, cat sa devina caldut.
Intr-un
bol am pus drojdia, putin lapte caldut si un praf de faina, lasand amestecul
cca 10 minute pentru a se activa drojdia.
Faina
am cernut-o, am facut o gaura in mijloc in care am pus amestecul de drojdie si
lapte. Am amestecat usor cu o lingura, apoi am inceput sa incorporez laptele si
ouale. Intre timp am scos lingura si am inceput framatatul. Am continuat
framantatul aluatului punand cate putin din amestecul caldut de ulei si unt
topit pe foc. Am framantat aluatul bine-bine cca 30 minute, apoi am acoperit
vasul cu o folie alimentara si am lasat la crescut intr-un loc caldut, pentru
cca 1 ora.
Cat
aluat crestea, am amestecat toate ingredientele pentru umplutura, dand vasul la
frigider.
Aluatul
crescut l-am impartit in doua. Dintr-o jumatate am facut 3 suluri, pe care
le-am impletit, formand o snur cat sa ajunga de jur-imprejurul tavii. Din cealalta
jumatate am rupt o mana de aluat ptr impletiturile de deasupra, iar restul
aluatului l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, iar cu
ajutorul mainii am intins aluatul pe toata suprafata tavii, fara a urca pe
peretii, unde am pus sulul impletit. Am turnat compozitia in mijloc si am
format sulurile de deasupra. Am uns aluatul cu ou batut si am dat tava la
cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Dupa cca 30 minute am acoperit pasca cu hartie de copt pentru a nu se arde foarte tare deasupra.
Dupa cca 30 minute am acoperit pasca cu hartie de copt pentru a nu se arde foarte tare deasupra.