contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parmigiana Cu Dovlecei Si Miez De Lapte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce mai putem gati cu Miez de Lapte?
Ce ziceti daca incercati o super combinatie de branzica, dovlecei, sos de rosii si busuioc? Suna bine nu?


Si arata bine...
Pentru parmigiana avem nevoie de 4 dovlecei, 2 cutii branza Miez de Lapte, 50 gr parmezen, 350 ml pasta de tomate, 4 catei de usturoi, cateva fire de busuioc, sare, 6 linguri ulei de masline

Curatam dovleceii, ii taiem felii subtiri si ii presaram cu sare.


Feliem si Miezul de Lapte.

Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si prajim pe rand feliile de dovlecei pe ambele parti. Feliile de dovlecei nu se suprapun si nu se prajesc excesiv (numai pana se inmoaie usor).

Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de masline, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si busuiocul taiat marunt.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei. Eu am folosit o tava de chec.
Pe fundul vasului turnam sos de rosii si asezam un strat de dovlecei, presaram parmezan si asezam feliile de Miez de Lapte. Continuam sa asezam straturi in aceeasi ordine. Ultimul strat este de branza. Acoperim cu sos de rosii si parmezan.


Introducem tava in cuptor la foc mediu pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos.

O portie delicioasa si pentru voi....

Pofta buna!