Parmezan Ii
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Acest tip de parmezan se prepara intr-un restaurant raw vegan faimos din SUA, unde preparatele arata incredibil de … “gatite” si extrem de apetisant. Pentru a va convinge de acest lucru, admirati aceste poze.
Parmezan din seminte de pin (rezulta aproximativ 3 cani)
- 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse
- 1/2 cana apa plata
- 1/4 cana zeama de lamaie
- 2 lg fulgi de drojdie (pot fi cumparati de aici)
- 1/2 l-ta sare
Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena.
Decupati cateva foi de copt dupa marimea tavilor aparatului de deshidratat. Turnati compozitie si nivelati-o cu o spatula in strat foarte subtire.
Deshidratati timp de mai multe ore pana cand parmesanul prinde consistenta si devine crocant.
Pastrati in cutii bine inchise, in frigider, timp de o saptamana.
* Eu am servit cu salata de: spanac, rucola, morcovi, salata verde, rosii si avocado. Am asezonat totul cu ulei de masline, sare si otet balsamic. Mega bun!
* Poate fi folosit in orice tip de salata ori ca inlocuitor de parmezan pe paste.