Parjoale Moldovenesti
Sursa Parjoale moldovenesti
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Deci: cui ii e frica de parjoalele moldovenesti? sau mai bine zis: cui ii e pofta de parjoalele moldovenesti? Alea strong de strong, pline de calorii si deloc light, adaptate dietei si siluetei de viespe (nu ca mi-as face vreo problema).
But... sunt atat de bune... si calde si reci. Le poti servi cu un pufos piure de cartofi, cu ceapa verde si mamaliga si putintica branza de vaci frecata cu smantana si marar... doamne!... le mai poti adapta la un sosulet dulce-acrisor de rosii si obtii o forma de chiftele marinate..... doamne!...cat de bune sunt.
Asadar ingrediente:
- 800 gr carne tocata amestecc vita-porc
- 200 gr paine
- un cartof mare curatat si taiat cuburi
- o ceapa mare tocata
- 3 catei usturoi
- un ou
- marar tocat
- ulei
- sare si piper
o manuta denatureaza sedinta foto :)) |
Dati carnea si cartoful prin masina de tocat, amestecati cu ou, sare, ceapa tocata marunt si calita in ceva ulei. Painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, bine de tot, o dati tot prin masina de tocat.
Adaugati unsturoiul pisat. Amestecati bine toata compozitia, potriviti de sare si piper dupa preferinte.
Cu o lingurita luati cate o bucata de compozitie, si dati-o de-a dura prin faina de grau, apaltizati cu palmele, obtinand o bila turtita :)). Aruncati-le pe rand intr-o tigaie in care sfaraie niste ulei si prajiti-le pe o parte si pe ala, reducand focul spre mediu. Scoateti-le pe un prosop absorbant din hartie.
Serviti-le calde cu un piure de cartofi, simple cu ceapa si mamaliguta, cu salata verde, cu varza calita sau cu sos de rosi... Sunt super bune si gustoase si sunt foarte versatile. Dar indiferent cu ce le garnisiti pe alaturea, nu uitati de cana cu vin rece si rosu.
Musai a nu se neglija acest aspect :D
Pofta buna!