Parjoale Moldovenesti La Gratar
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apai sa nu ma intrebati daca sunt sau nu moldovenesti get-beget aceste parjoale la gratar dar eu asa le fac si asa le zic de cand ma stiu si de cand m-am apucat a gati alaturi de mama si a avea pretentii de gospodina:)
Oarece semanatura au ele cu cele moldovenesti ca nu degeaba s-au incetatenit asa in familie. Cert e ca sunt grozave si daca puneti iute niste piure langa ele, sau o salata pranzul va multumi pe toata lumea...
Ingrediente:
-500 g amestec carne tocata porc vita,
-o ceapa medie sau si mai bine ceapa verde,
-2 felii paine integrala,
-o lingra patrunjel tocat fin,
-o lingura marar verde tocat marunt,
-o lingura marar verde tocat marunt,
-sare,
- piper,
-cimbru uscat,
-un ou,
-3 catei usturoi (optional)
Preparare:
Se da carnea prin masina de doua ori. Se toaca ceapa si verdeata dupa care se amesteca toate ingredientele inclusiv painea inmuiata si bine stoarsa, se framanta bine si se lasa sa se odihneasca la rece cca 3o min. Dupa aceea se modeleaza forme cu mainile unse sau umede si se prajesc pe gratarul incins (se pot praji si in tigaie in ulei sau unt).
Daca in locul cepei uscate folositi o mana de ceapa verde tocata marunt parjoalele vor fi si mai bune. Nu fiti zgarciti nici cu verdeata, puteti adauga si marar insa acesta le cam da un gust usor dulceag.
Parjoale moldovenesti la gratar, o mancare satioasa si foarte gustoasa, savoarea fiindu-le data din plin de verdeturile din compozitie dar si de prepararea la gratar...
Sa aveti pofta!