contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parjoale Moldovenesti La Gratar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Apai sa nu ma intrebati daca sunt sau nu moldovenesti  get-beget aceste parjoale la gratar dar eu asa le fac si asa le zic de cand ma stiu si  de cand m-am apucat a gati alaturi de mama si a avea pretentii de gospodina:)
  Oarece semanatura au ele cu cele moldovenesti ca nu degeaba s-au incetatenit asa in familie. Cert e ca sunt grozave si daca puneti iute niste piure langa ele, sau o salata pranzul va multumi pe toata lumea...
Ingrediente:

-500 g amestec carne tocata porc vita,
-o ceapa medie sau si mai bine ceapa verde,
-2 felii paine integrala,
-o lingra patrunjel tocat fin,
-o lingura marar verde tocat marunt,
-sare,
- piper,
-cimbru uscat,
-un ou,
-3 catei usturoi (optional) 

Preparare:

  Se da carnea prin masina de doua ori. Se toaca ceapa si verdeata dupa care se  amesteca  toate ingredientele inclusiv  painea inmuiata si bine stoarsa, se framanta bine si se lasa sa se odihneasca la rece cca 3o min. Dupa aceea se modeleaza forme cu mainile unse sau umede si se prajesc pe gratarul incins (se pot praji si in tigaie in ulei sau unt).
  Daca in locul cepei uscate  folositi o mana de ceapa verde tocata marunt parjoalele vor fi si mai bune. Nu fiti zgarciti nici cu verdeata, puteti adauga si marar insa acesta le cam da un gust usor dulceag.
  Parjoale moldovenesti la gratar, o mancare satioasa si foarte gustoasa, savoarea fiindu-le data din plin de verdeturile din compozitie dar si de prepararea la gratar...
             Sa aveti pofta!